Smycken utan kompromisser

Mode | mars 2016

NYHET

ELLUI är glada att åter presentera Sarah Winther i shoppen. Vi har sett fram emot hennes nya smycken som nu är gjorda i återvunnet- och fairtrade material. Vi frågade vad tanken bakom beslutet var?
– Utvinningen av silver är mycket förorenande och kan få ödesdigra konsekvenser för de anställda som arbetar med det. Det senaste året har jag därför arbetat mot en mer medveten produktion i mitt val av material och kemikalier. Alla Sarah Winther-smycken görs nu i återvunnet silver och guld-plätering görs med återvunnet guld, för att påverka miljön så lite som möjligt utan att äventyra säkerheten för de människor som arbetar med att raffinera metallerna.
Jag tror att det är möjligt att skapa och köpa vackra objekt utan att kompromissa med sådana värden. Mitt val av material är mitt sätt att göra just det. Jag hoppas att mina val kommer att inspirera andra till en mer medveten konsumtion.

Tillgängligt i butik och online på ELLUI webshop