Lil blue fish of lille

Mode | december 2015

INTERVJU

Från London till Paris har Debbie Boon-Allard skapat sitt smyckesmärke från egna tekniker och med inspiration från naturen och ädla material. Hon vill behålla det småskaliga och kvalitativa istället för att dras med i massproduktionen som hägrar. ELLUI är först i Sverige med att presentera Lil blue fish of Lille.

Kan du med fyra meningar berätta om din design?
– Jag skulle beskriva mitt märke som en lyckoträff då det började som ett mirakel samt olika intuitiva tekniker som jag satt ihop. Mitt märke eller mina produkter berättar mycket om mitt inre tillstånd av lycka ”Etre Heureux comme un poisson dans l`eau-”, det känns rätt och då lockar det till sig liknande människor. Det är en skapelse av Londons äldsta hantverksmarknad, så jag har ingen önskan om att massproducera utan istället fokusera på att tillverka unika smycken. Det blev endast tre meningar men jag tror dem säger det mesta om min design.
Vad är historien bakom det lite speciella namnet The Lil` Blue Fish of Lille?
– Det är en blandning av en lyckoträff och en rolig lek av engelska ord; en 10-årig pojke från Lille (som jag sedan gifte mig med 20 år senare) fann en söt liten blå Lapis Fish pärla men fick aldrig chansen att fästa den på sin halskedja. Så det blev min första uppgift som självlärd smyckesdesigner och det var där äventyret började. De första tre månaderna jag sålde på London Portobello market hade jag ännu inget namn på mitt märke. En dag så uppstod dock en mycket speciell händelse då en liten pojke på resa till London köpte sin första present till sin mamma från mitt bås. Han var den perfekta kopian av den pojken som fann den blåa Lapis Fish pärlan 20 år tidigare. Jag kunde inte tro mina öron; att den här pojken, var 10 år gammal och dessutom också kom från Lille! Så Lil` blue fish from Lille är vad namnet blev.
Vad skulle du säga var din största inspiration till din senaste kollektion?
– Största inspiration för min senaste kollektion är dansande blad en indiansommar i oktober. Jag har min arbetsbänk vid ett fönster där solljuset strålar in på morgonen. Bladen dansade så harmoniskt utanför fönstret de där dagarna så jag ville skapa den mest naturliga formen av ett blad och fokusera på skönheten i ädelstenar.
Vad är en perfekt dag enligt dig?
– En perfekt dag är när solen skiner på mitt ansikte medan jag skapar något. Det är alltid en försäkran om att jag gör något rätt. Så ja, en solig dag eller när jag inte är en arbetsnarkoman en dag ute med min man.
Vad är dina mål och drömmar för din design?
– Mina drömmar och mål, hmm låt mig tänka. Jag är lycklig att jag redan på ett sätt lever min dröm genom att ha kunder från hela världen som när de köper min produkt i London får med sig ett minne från mig att ta med sig hem. Så ett mål är att fortsätta uppfinna tidlös design som kan avnjutas i många delar av världen. 

 

Lil blue fish of Lille finns tillgänglig på ELLUI Salon