En vecka med Mikaela Höök

Elle | Streetstyle | augusti 2015

Mångsysslaren Mikaela Lindholm Höök blandar gärna sin stil efter humör och vill inte begränsas av rådande trender eller klädfack. Hennes intresse för mode och design påverkar val av städer hon vill besöka och speglar hennes nyfikna sida.

Hur skulle du själv beskriva din stil?
– Det är en väldig blandning som oftast väljs ut genom dagens humör. Ena dagen älskar jag att vara 90’s kid rakt igenom medan nästa dag kör jag en mer minimalistisk stil och tredje dagen, speciellt på somrarna, älskar jag att gå mer åt det bohemiska hållet. Gillar inte att man måste sättas i något sorts klädfack och hålla sig till det, älskar att experimentera med nya kläder och göra något unikt av det. Men när jag trivs som bäst är det nog när jag går all in med några sportiga 90’s kläder från någon skön vintagebutik.
Vad skulle du säga att mode innebär för dig?
– Mode är för mig inte det som är inne just nu, det är något som man skapar och som blir unikt för just en själv. Det är så otroligt mycket mer än bara ett klädesplagg eller en outfit. Det är ett sätt att visa vem man är, ett sätt att förmedla en känsla och inte minst ett sätt att visa vad man går för.
Vilka skulle du säga är dina tre favoriter i garderoben just nu?
– Min nya skinnjacka med fransar från River Island, älskar fransar och den går alltid hem. Mina vida svarta byxor från Bik bok, fungerar alltid, om man så ligger i soffan, ska på jobbet eller ut och dansa. Största favoriten är min Tits top som jag designat själv, för tits är mysiga och eftersom man inte kan gå runt naken på stan kan man ha den på sig och iallafall låtsas.
Hur ser en perfekt lördag ut för dig?
– Sovmorgon, än fast jag önskar att jag kunde säga att jag var en sån som for ut och sprang klockan 6 på morgonen, lugn mysig frukost med min älskling (som bor i Norge så vi hinner typ aldrig ses), kanske strosa runt hand i hand på stan och ta en fika. Sen resten av kvällen grilla i en park med ett gäng härliga vänner, spela gitarr (inte jag, då jag helt saknar musikaliska egenskaper) tills det inte går att sitta ute längre och då gå in och dansa loss på någon härlig uteplats.
Vilken stad i världen skulle du helst vilja besöka?
– Jag har aldrig varit i New York och som designer och modeälskare är det ett måste för mig. Vill dit och möta alla olika kulturer som blandats på en och samma plats. Jag vill uppleva det ultimata storstadslivet, flyga helikopter över hela staden, samla på mig all inspiration jag kan av de olika människorna och streetstyle:en och ta massa massa bilder.
Vilka är dina tre mest spelade låtar just nu?
– Det är en blandning av Future people med Alabama Shakes, No Type med Rae Stremmurd och Millionaire med Kelis feat André 3000. En salig blandning precis som jag.
Har du någon stilikon?
– Miley Cyrus- Queen M. Älskar att hon kör sin alldeles egna grej, är sig själv och ingen annan, har girlpower som räcker till många och hennes stil är rå.

 

Instagram: @mikaelahook
Blogg: www.itgirls.se/mikaelahook1

Foto: Oscar Jettman
Mickey Mouse set – Bik Bok // Skor – Y-R-U.com // Ryggsäck – Mikaela Höök // Glasögon – Elsa Ekman for Bik Bok
Foto: Oscar Jettman
Snickarbyxor – Urban Outfitters vintage // Strumpor – American Apparel // Tits Top – Mikaela Höök // Glasögon – Lindex // Skor -Topshop
Foto: Oscar Jettman
Topp – Bik Bok // Shorts – Bik Bok // Skinnjacka – Second hand // Strumpor – Bik Bok // Skor -Jeffrey Campbell // Tattoo choker – Gina Tricot
Foto: Oscar Jettman
Tröja – Bik Bok // Shorts – Monki // Skor – Ebay // Hatt – Weekday // Glasögon – H&M // Halsband – Bik Bok // Väska – Kappahl
Foto: Oscar Jettman
Topp – Mikaela Höök // Byxor – Bik Bok // Skor – Topshop // Kappa – Primark