Så minns vi 90-talets hårmode

Hår | april 2015

MODE

Är trend i ditt fokus är det bara till att damma fram gamla randiga adidasbyxor, våffeltången och be frisören om dom bredaste slingora för nu är 90-talet tillbaka på modet.

Vi minns tigerrandiga slingor, våfflat hår, små knutar, mittbena och på tok för mycket hårgele. 90-talet är hårepoken vi nu kan blicka tillbaka, både med beundran och avsmak. Det var tiden då Britney Spears intog rollen som flickidol med hiten ”Hit me baby one more time” iförd den styggsöta skolflickelooken inkluderat magtröja, läppenna och toffsar. Samtidigt gjorde sig Spice Girls världskänd med låten ”Wannabe” och fick tonårstjejerna att beundra Emma’s håruppsättningar och Geri’s randiga hårfärg liksom Backstreet Boys sjöng sig in i alla flickors bandspelare med Nick Carter’s mittbena som favorit på näthinnorna liksom samlingsbilderna.