Teamet bakom ELLUI Salon

Nyheter | mars 2015

Bakom kulisserna

Kate Lee

kate_1

Från hennes resor i Indien, New York och Paris kommer inspirationen till livet som numera inkluderar idén och ägarskapet bakom ELLUI. Veckans sju dagar försöker hon göra till en fest vilket tydligt syns i hennes omväxlande och kreativa garderob och varje morgon får gärna starta som en födelsedag. När mode och hår inte står i fokus står hon gärna i en yogaposition eller är redo att lyfta en tung vikt på gymmet.

Mars är en månad till bredden fylld av byggdamm, otvättat hår, förstörda naglar och osminkade ögonlock. Att bygga salong är det roligaste och samtidigt jobbigaste som finns.
April kommer bli den månad jag önskar explodera ut i den bästa versionen av mig själv. Jag ser fram emot att driva ELLUI framåt, få välja kläder med omsorg istället för funktion och plocka fram vårigare skor.
Min shoppingpåse har de senaste månaderna ett innehåll inspirerat av japansk design. Jag ser mycket fram mot kollektionen Concious Exclusive från H&M. Den kimonoinspirerade byxdräkten och jackan står överst på inköpslistan.
I mitt badrumsskåp trängs alla mina läppstift. Styled In Sepia, Lady Danger, Heroine och Bronze Shimmer är favoriter från MAC. Lime Crime’s matta läppglanser Velvetines gör mig faschinerad varje gång och just nu använder jag gärna Cashmere eller Salem.
Huvudrollen i filmen om mitt liv kan inte vara någon annan är Carrie Bradshaw i Sex and The City. Hennes garderob och stil har varit min inspiration sen tidig tonår.
Mitt motto är kopierat från modeikonen Anna Dello Russo – ”Jag har inga vardagskläder. Det är ett slöseri med tid för mig!”.
När jag blir gammal vill jag stundvis bo i en takvåning på Manhattan eller i min stuga ute i Stockholms skärgård.

Anette Hagelin

anette_1

En sann drömmare med intresse för populärkultur. Delägaren Anette möter vi som ansvarig bakom ELLUI’s butik. Hennes främsta uttryckssätt är genom hennes stil, som hon gärna experimentera med. Hon romantiserar gärna det förgångna men uppskattar nya idéer vilket bidrar till en stor variation inom just stil och musik. Identitetsskapande finner hon intressant och stod högt i fokus när hon tog sin examen i Modevetenskap.

Mars är i år en månad som kommer innebära hårt jobb och otålig väntan inför att få starta ett nytt kapitel i livet.
April kommer bli tidpunkten då mitt liv går in i en ny, spännande och livsförändrande tid.
När jag startar dagen vill jag gärna ha lång tid på mig att dricka mitt kaffe, äta min frukost och bestämma mig för vilken stil som passar dagens humör.
Det sötaste jag vet är mina kattungar Selma och Bossie, om än dem väcker mig varje morgon genom att nafsa i mina tår.
En vacker dag lever vi i ett klasslöst och jämställt samhälle och jag ska göra allt i min makt för att hjälpa till i kampen.
I sommar vill jag njuta av Stockholm, dricka vin på uteserveringar, bada och pussas i mängder.
Årets händelse(r) hoppas jag kommer ge mig många skratt men också utmaningar så att jag växer som människa.
Om jag var ett klädesplagg skulle jag vara en pikétröja för att det är det snyggaste jag vet, både på killar och tjejer.

Liza Grolleman

Liza_1

En av ELLUI’s delägare och tjejen med det coolaste mellannamnet – Tintin. Hennes livsglädje och passion innefattar kreativt arbete i alla dess former liksom att få jobba med färg och form, i ett socialt sammanhang liksom relationen till kunderna i yrket som frisör. Att resa är något som ligger i hennes natur och upptäcka nya platser är alltid ett välkommet äventyr.

Mars är en perfekt månad för en make over till våren. Det är viktigt att unna sig själv något speciellt mellan varven och ett besök hos frisören är ett perfekt alternativ.
April kommer att bli den roligaste april på flera år eftersom att vi öppnar dörrarna till Ellui vilket kommer bli så kul!
En bra dag startar med en mysig frukost i solen på balkongen med skön musik i bakgrunden.
Vårens måste är ett fräscht, glansigt hår. Något som är lättare att uppnå än många tror! Shu Uemuras olja Essence Absolut är svaret.
Drömscenariot i livet är att kunna utveckla ELLUI så att vi i framtiden kan jobba i olika delar av världen. London, New York och Paris vore inte fel.
Min inspirationskälla kommer från alla håll och kanter av världen. Detta är en anledning till att jag älskar att resa. Nu inför våren och sommaren inspireras jag mycket av människor utseenden.

Vera Jaktholm

vera_1

Norrlänningen från Ö-vik som både hunnit bo i London och Umeå innan hon tillslut landade i Stockholm. Henne kan man fråga efter stans bästa restauranger och drinkställen och hennes hem är en inspirationskälla för den inredningsintresserade. En sann livsnjutare som alltid är nära till skratt. Resa, träna, umgås med vänner och hänga med hunden Snubben gör livet extra roligt.

Mars är en uppladdning inför våren. Det är så mycket spännande som kommer hända just i år.
April kommer bli en nystart på många sätt. Ny salong, kollegor och såklart lite nya kläder till garderoben.
När jag väljer kläder blir det oftast något svart, gärna klänningar av olika slag.
Min största modekatastrof var min period vid 5 års ålder när jag bara ville ha rosa och ärtgröna kläder i kombination.
Jag har för mycket som jag gillar. Kan man ha för mycket av någonting egentligen?
Jag har för lite tid. Det finns så mycket att göra och så lite tid. Kan man köpa mer tid någonstans?
Mitt mål är att varje dag ha roligt och uppskatta det jag gör och personerna jag har omkring mig.

Carolina Bagge

carolina_1

Hon kom från det småländska lugnet innan hon slog rot i Stockholms storstadsliv. Ambitionen och driftigheten lockar till upptäckten av ny design och färg som frisör. Att både ge och få inspiration till människor omkring liksom variationen och utmaningen är vad som dagligen ger kärlek för jobbet. Ge och ta Carolina’ss eftersträvan både i jobb och privat!

Mars är kallt och tråkigt, men just i år är det ändå inspirerande för kommande förberedelse inför nytt jobb.
April kommer bli otroligt spännande. Jag har tagit steget att börja på Ellui och hyra stol, det känns så roligt med nya utmaningar.
När jag ser ett ovårdat hår vill jag bara bjuda in personen till salongen och sätta mina händer i det. Det är så enkelt att plocka fram personlighet och få någon att stråla med ett vackert hår.
Det roligaste jag vet är att vara kreativ och få göra ordentliga förändringar, och att dansa förstås!
När jag kommer hem från jobbet så varvar jag ner i soffan, lagar mat eller tränar. Jag umgås gärna med mina vänner över goda middagar.
Mitt största intresse just nu är att dansa. Jag snöar lätt in på saker och kör fullt ut och just nu är dansen i fokus. Det ger så mycket glädje.
I mitt badrumsskåp finns allt och lite till. Jag har svårt att tro att man kan ha för mycket hår och hud produkter. Jag klarar mig inte utan min touperingsborste från GHD.
Jag känner mig snyggast i solen med en brunbränd hy.

Mika Kangärde

mika_1

Från landsbygden utanför Stockholm till centralaste delarna av huvudstaden. Mika är citytjejen som vi oftast möter med ett leende på läpparna och med energi i kroppen. Trivs bäst gör hon i sociala sammanhang och spenderar gärna ledig tid med vänner och familj. För åtta år sedan startade hennes resa i frisörbranschen och hon trivs mer för varje dag som går. Du kommer sällan se henne i någon annan färg än svart.

Mars är som en galen uppladdning innan ett fett dropp i en houselåt.
April kommer bli början på ett nytt kapitel i min frisörkarriär. Det känns som världens mest spännande kliv att starta eget och ingå i teamet på ELLUI.
När jag blir gammal ska jag bo i Italien med min gubbe. Vi ska dricka vin och njuta av att se våra barnbarn springa omkring på gården.
På fritiden hänger jag med mina vänner, går ut och äter och partajar. Shoppar lite för mycket kläder och instagrammar gärna.
Huvudrollen i filmen om mitt liv är en blond Zoey Deschanel.
I min necessär hittar ni parfymen Black Opium från YSL, Shu Uemura’s magiska hårolja Essence Absolute, min bruna läppenna från Pure Minerals, mascara och solpuder.
Mitt motto lyder som följande ”Everything will be okey in the end, if it’s not okey, it’s not the end.”
Favoriten i garderoben är och förblir min skinnjacka.

Eva-Lena Rylander

eva-lena_1

Vi känner igen henne som stylisten från Go’Kväll och ”Gör Om Mig” på SVT. Eva-Lena är Sundsvalls stolthet som förvandlar kunder såväl i tv-rutan liksom på salong. När hon inte jobbar spenderar hon gärna mycket tid med familjen bestående av maken Daniel och sönerna Wilhelm och Elliot. Hon brinner för att med små medel lyckas hjälpa andra att ändra uppfattning om sig själva.

Mars är en galen period för mig. Jag startar en ny salong i Sundsvall, ett eget varumärke inom hudvård och planerar samtidigt inför min hyrestid på fantastiska salongen ELLUI i Stockholm.
April kommer bli början på något nytt. För första gången i mitt liv väljer jag min helt egna väg. Den här månaden kan inte bli annat än toppen!
I vår klär jag mig helst i vackra kvinnliga klänningar, gärna i ljusa pasteller.
När jag vaknar på morgonen pratar jag med min katt Kimchi, väcker mina pojkar och äter en stor frukost.
Just nu läser jag kärleksromanen ”Egenmäktigt förfarande” av Lena Andersson eller pluggar om konserveringsmedel och naturliga oljor till min hudvårdsserie.
Mina skönaste skor är ullfodrade vinterskor, fryser alltid om fötterna men inte med dem.
Men mina snyggaste skor är mitt senaste inköp av spetsiga stövletter i svart mocka och 10cm klack. Helt omöjliga att gå i men ack så snygga.
Min största utmaning för tillfället är att försöka få regering?/frökenur? att lägga till några fler timmar/dygn, så mycket roligt och spännande att göra men för lite tid!!!

 

Daniel Phu Huynh

daniel_1

Född i Vietnam. Uppvuxen i Australien. Daniel är killen som kompletterar med sitt lugn, sin kreativitet och känsla för att alltid blicka framåt. Att tänka utanför ramarna och följa sin egen trummas rytm gör att han lätt tar ut svängarna istället för att bli en i mängden. Efter 14 år som frisör för Toni&Guy är han nu en i teamet på ELLUI Salon.

Mars är en mörk, oförutsägbar och utmanande månad. Nu vill jag bara framåt.
April kommer bli en början på något nytt. Jag ser fram emot satsningen som egen företagare efter sju respektive sju år på Toni&Guy i Australien och Stockholm.
Huvudpersonen i filmen om mitt liv skulle kunna vara en seriefigur. Kanske en rosa enhörning…
I min garderob har jag genom åren samlat på mig några riktiga favoriter. Min toteväska från Givenchy, kostym från Burberry, weekendväska från Lanvin, bombarjacka från Alexander McQueen och vinterpäls från Bottega Veneta.
Min favorit bland hårprodukter är Shu Uemura’s Volymen Maker eftersom det ser ut som en make-up borste och pulvret ger volym med en torr strukturerad yta.
När jag går på restaurang beställer jag helst en god biff.
I mitt hem har jag massor av danska designmöbler. Inredning är så roligt!

Sofia Häggbom

sofia_1

Som barn önskade hon gifta sig med Olyckan i Trazan och Banarne eller Paul Stanley i Kiss. Idag ligger hennes fokus istället på pojkvännen Lucas, katten Mysack och alla hennes läppstift från Lime Crime och Melt Cosmetics. Som enastående make up artist och frisörelev till Kate Lee sprider hon färgglad inspiration omkring sig på ELLUI och har lätt att lock alla i sin närhet till skratt och nyfikenhet.

Mars är för mig blomstrande månad. Det händer saker både ute liksom inne i mitt liv. På sina ställen har jag sett det börja knoppa på en del buskar och min karriär tar sakta fart som frisörelev på ELLUI.
April kommer bli jättenajs! Det blir vår på riktigt, salongen öppnar och körsbärsträden i Kungsträdgården kommer äntligen blomma. Huvudkaraktären i filmen om mitt liv är Hickup från Draktränaren. Han är en sån karaktär som ingen tror på men som trots allt visar alla hur fel dom har.
Jag känner som snyggast när jag lagt ner mycket tid på en sminkning, tittar på mig själv i spegeln och är nöjd med varenda detalj. Då sträcker jag på mig lite extra när jag går hemifrån.
Min största utmaning för tillfället är att lära mig att klippa hår lika bra som min lärare.
Favorit i min necessär är just nu min svarta eyeliner ”inkliner” från Make Up Forever. Den blir matt vilket gör att den inte ser ojämn ut i vissa ljus och heller inte reflekterar i bild.
Mitt mål är att alltid försöka bli bättre på det jag valt att fokusera på. Det finns alltid nya saker att förstå sig på och jag anser att man aldrig kan bli fullärd.