En vecka med Daniel G Johansson

En vecka med | Streetstyle | december 2014

En vecka med

Möt 22-åriga Daniel G Johansson från Stockholm. Förutom att inspirera med sin personligt präglade stil så snackade vi begreppen fulhet och skönhet samt hur kärlek och förståelse kan ge mod till att vara sig själv.

Din stil är unik och spännande. Vart hämtar du inspiration ifrån?
– Jag har tyvärr inget magiskt slott, eller ens en koja för den delen, med salar fyllda av inspiration där jag låter min kreativitet frodas. Hade verkligheten varit så hade jag bjudit er alla på bal varje dag. Det är oftast svårt, och jag tycker egentligen inte om, att definiera min stil eftersom det är lätt att begränsa sig själv genom det. Jag försöker oftast, klyschigt nog, låta inspirationen inta mig av sig själv. Den senaste tiden har jag låtit mina tankar frodas i ett överdrivet stereotypt ryskt ghetto.
Vad skulle du säga är tre plagg som gör din garderob komplett?
– Adidasbyxorna är det absolut bästa plagget jag äger för tillfället. Dem funkar till allt och är oerhört bekväma. Nummer två är nog en kortärmad flanellskjorta från Dressman XL. Den funkar också till det mesta. Sist får jag nog säga en mönstrad paintball tröja.
Vart shoppar du helst?
– Second hand i små hålor. Oftast är det löjligt billigt och en vet aldrig vad en kan hitta. Plus att godbitarna oftast brukar finnas kvar.
Brukar du planera vad du ska ha på dig eller är det något som händer spontant medan du klär dig?
– Det är en spontan process. Oftast har jag en idé som jag utgår ifrån, om än den kan ändras mycket längst vägen. Det handlar om att kombinera det en sätter på sig med hur en känner sig i stunden.
Har du någon favoritdesigner?
– Roberto Piqueras och Larry Tee skulle gärna få ta plats i klädhögen.
Du vågar leva ut din konstnärlighet genom din stil. Vad är dina bästa råd för att skapa en unik och personlig look?
– Kärlek. Allt mer vi ger desto mindre vi dömer andra. Allt mer vi öppnar upp, desto tryggare och friare blir vi i själen. Börja i tankarna och försök uppskatta det du tycker är fult. Försök vrida ur de vackra partiklarna i den fula trasan och fokusera på dem. Börja sedan se på det fula och försök se det som något vackert. Det gäller att komma in i en slags förståelse om att det vackra och det fula är en personlig definition, och att hela tiden ifrågasätta sin definition av dem. Fult måste finnas för att vackert ska existera. Men en väljer själv hur en vill se på det. Vill en stöta bort det och på så sätt också begränsa sig själv som människa eller vill en försöka öppna upp sig och utöka sin värld? Var inte rädd för att uppskatta fulheten, ge den din kärlek!

Tumblr: 5p4c3b34r.tumblr.com
Instagram: @5p4c3_b34r

Foto: Mariam Adam

Glasögon – Marknad // Halsband – Egen design // Tröja – 1440/Weekday // T-shirt – Adidas // Kjol – Åhléns // Byxor – Levi’s // Skor – Buffalo

Foto: Mariam Adam

Solglasögon – Secondhand // Halsband – H&M // Jacka – Polo Sport // Tröja – Hummel // Shorts – 1440/Weekday // Tights – 1440/Weekday // Skor – Buffalo

Foto: Mariam Adam

Skärm – China // Tröja – Egen design // Armband – Egen design // Ring – Marknad // T-shirt: – Monki // Shorts – Champion // Strumpor – Nike // Skor – C.U.M/Egen design

Halsband – H&M  // Jacka –  Polo Sport // Kimono – Second hand // Tröja – Nike // Shorts – Weekday // Byxor – 1440/Weekday // Skor – C.U.M/Egen design // Ryggsäck – Weekday

Foto: Mariam Adam

Solglasögon – Marknad // Halsband – H&M, second hand, egen design // My Little Ponies – H&M // Jacka – Adidas // Tröja – Adidas // Tröja runt midja – Adidas // Byxor – Adidas // Strumpor – Nike // Skor – Adidas