En vecka med Stina Almér

En vecka med | Streetstyle | juli 2014

ELLUI’s senaste tillskott – 24-åriga modellen Stina Almer som är bosatt i Stockholm, inspireras av Cara Delevingne och äger en garderob innehållandes Acne och Ann-Sofie Back. Hon imponerar med sina kaxiga 185 cm, snygga spiror och sätt att uttrycka mode, privat liksom framför kameran.

Vilken är den roligaste fotograferingen du gjort?
– Då jag fick äran att vara modell för Naim Josefi’s designsamarbete med Johan Waldén. Plåtningen ägde rum i i skateramperna i Rålambshovparken på Kungsholmen. Det kändes stort att bli bokad för det jobbet.
Om du fick välja en fotograf att jobba med, vem skulle det vara?
– Måste nog svara Jolijn Snijders. Hon är chefredaktör och fotograf på magasinet  I LOVE FAKE. Hennes bilder är kaxiga, färgglada och edgy.
Vem är din stilikon?

– Definitivt Cara Delevingne. Jag älskar hur hon på en bild är elegant i sidenklänning och på nästa bär upp en galen mössa med världens bästa grimas.
Vart shoppa du helst?
– Weekday, Acne Archive, & Other Stories och second hand. Acne Archive är en dröm för oss som gillar Acne man inte har råd att köpa en jacka för 15.000 spänn. Där rear de ut äldre kollektioner till superbra priser. Bästa secondhand butiken i stan är utan tvekan Stadsmissionen på Skånegatan. Där kan man hitta riktiga guldklimpar.
Stressar du på morgonen och klär dig i det första bästa du ser eller är du välplanerad?
– Jag planerar aldrig mina outfis, jag ändrar stil från dag till dag och klär i det jag känner mig snygg i för tillfället. Planerar kanske jag gör om jag ska på ett fancy event.
Vilka är dina tre favoriter på instagram?
– @caradelevingne, @fridabgustavsson och @ilovefake
Vilka är dina tre absoluta favoriter i garderoben just nu?
– Jag älskar t-shirts med tryck och ingen gör dem coolare än Ann-Sofie Back. Min tröja därifrån är en solklar favorit. Sedan har vi mina älskade Nike Air. De är som en dröm att ha på sig och sjukt snygga. Tredje favoriten blir min gosiga och stora tröja från Acne. Den håller mig varm och jag älskar designen.
Om du fick vara någon annan för ett dygn, vem skulle det då vara och varför?
– Maja Ivarsson i The Sounds. För att känna på hur de är att vara extremt vig och sjunga som en gudinna.
Vilken är din favoritprodukt i sminkväskan?
– Im all about highlights. Tummen upp för mycket skimmer och markerade kindben.
Vad inspirerar din stil?
– Främst modemagasin som ID Magazine och I LOVE FAKE, men också Pinterest. Jag älskar att surfa runt bland vackra fotografier och coola brudar.

Foto: Julia Dansarie

Tröja – H&M // Jeans – Bik Bok // Skor – Din Sko // Solglasögon – Second hand

Foto: Julia Dansarie

Tröja – Back // Skor – Nike // Shorts – American Apparel // Strumpor – Second hand // Klocka Second hand

Foto: Julia Dansarie

Skor – Nelly // Kappa – H&M // Tröja – Merchendise Miley Cyrus // Shorts – American Apparel // Strumpor – Second hand

Foto: Julia Dansarie

Tröja – Acne Studios // Tights – H&M // Skor – H&M

Foto: Julia Dansarie

Väska – Back // Jeans – Bik Bok // Linne – Diesel // Skor – Tiger of Sweden // Ringar – Second hand